Otvoren 20. Zimski salon knjige: Mnogo razloga za posjetu Collegium Atristicumu

0
Radiosarajevo.ba
Otvoren 20. Zimski salon knjige: Mnogo razloga za posjetu Collegium Atristicumu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Organizatori ZImskog salona knjige

U narednim danima bit će mnogo razloga za posjetu gradskoj galeriji Collegium Artisticum, gdje je danas otvoren 20. po redu Zimski salon knjige. 

Od 15. do 27. decembra u sklopu Salona posjetitelje očekuje raznovrstan program, a sve u organizaciji izdavačke kuće Art Rabic koja je i ovaj put glavni organizator. 

Predstavit će se 14 izlagača iz cijele regije koji će ponuditi svoja i druga izdanja, po promotivnim cijenama.

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Osim standardne sajamske ponude knjiga, među ostalim planirana je izložba portreta ‘Sarajevske face’ autora Dragana S. Stefanovića koji živi u Švicarskoj, a za bh. publiku pripremio je portrete 33 javnosti poznate ličnosti iz Sarajeva. Njegovu izložbu će otvoriti umjetnica Amra Zulfikarpašić.

Kako je najavio organizator Goran Mikulić, vlasnik Izdavačke kuće Art Rabic, Josip Pejaković promovirat će novu knjigu ‘Dejtonski nesporazum’.

Planirana je i promocija knjige 'Jest ćemo zlatnim kašikama'  autorice Margit Tomik Levi

Iz programa Zimskog salona knjige izdvojio je i knjigu grupe autora 'Sarajevo zajedno smo rasli ja i ti', a o toj knjizi će govoriti Zlatko Dizdarević.

Najmlađi posjetitelji Sajma uživat će u pričama Djeda Mraza, a u ulozi Djeda Mraza bit će Rade Čolović, glumac Kamernog teatra. On će djeci čitati poučne priče i naravno, fotografirati se s mališanima.

Zimski salon knjige za posjetitelje je otvoren danas od 10 sati, a svečano otvorenje najavljeno je za 17.30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije