Pogledajte najbolji jednominutni film 'Nalazim načine'

Radiosarajevo.ba
Pogledajte najbolji jednominutni film 'Nalazim načine'
U Livnu je održan Festival jednominutnog filma “Imate minut” na kojem je među 52 filma “Grand Prix” pripao filmu “Nalazim načine".

Filmove su osmislila i snimila djeca iz osnovnih škola svih šest općina Kantona, a nagrađeni film je na jednoj od radionica snimila Iva Kelava iz Tomislavgrada.

Nagradu publike osvojila je Danica Krunić iz Drvara za film “Pozitivna energija”.

Najbolji filmovi po općinama su “Ujedinjeni u različitosti” Davida Kovačića iz Livna, “Sat otkucava” Pere Tokića iz Tomislavgrada i “Moj Grad” Ane Bursać iz Bosanskog Grahova.

Najbolji film iz Glamoča je “”Zar nam treba svemirac” Nedžme Dragolovčanin, iz Kupresa “Ne budi promatrač” autorice Ive Bagarić i Desant na Drvar 2” Dimitrija Morače iz Drvara.
 

Filmovi su nastali na radionicama u sklopu aktivnosti “Promicanje interkulturalnog, inkluzivnog i mirovnog obrazovanja i prevencije nasilja među djecom” realizuje NVO Genesis Project iz Banje Luke u okviru projekta „Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u Kantonu 10“ koji finansira UN Fond za ljudsku sigurnost, a implementiraju ga UN agencije u BiH (UNICEF, IOM, UNHCR i UNDP).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije