Omiljeni dječiji festival: Mali šlager 14. decembra, izvučeni redni brojevi pjesama učesnica

0
Radiosarajevo.ba
Omiljeni dječiji festival: Mali šlager 14. decembra, izvučeni redni brojevi pjesama učesnica
Foto: BHRT / Mali šlager, konferencija za medije

Muzička produkcija BHRT-a odlučila je obnoviti projekat festivala dječije pjesme - Mali šlager, a novo izdanje festivala koji je početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka utemeljio legendarni bh. kompozitor i producent Esad Arnautalić bit će održano 14. decembra, u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija. Festival će se moći pratiti uživo u programima BHRT-a.

Danas je tim povodom u zgradi BHRT-a održana press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović, rukovodilac Muzičke produkcije BHRT-a Jasmin Ferović, te scenarista ovogodišnjeg festivala Slavko Klisura. 

"Iako djelujemo u izrazito teškoj finansijskoj situaciji, uposlenici BHRT-a daju sve od sebe da uradimo svoj dio posla za građane Bosne i Hercegovine, zbog kojih BHRT i postoji. Tako smo, ponajviše zahvaljujući Muzičkoj produkciji BHRT-a, u prilici da obnovimo nekada popularni festival dječije muzike. Pozivam roditelje i djecu da prate ono što ćemo raditi u susret Malom šlageru kao i sami festival, ne sumnjam da će biti zadovoljni", rekao je generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović.

Na protestu protiv Schmidta obratio se i Zlatan Begić: Niste s nama završili, a mi smo tek počeli!

Na protestu protiv Schmidta obratio se i Zlatan Begić: Niste s nama završili, a mi smo tek počeli!

Na festivalu će biti predstavljeno 14 novih pjesama, koje je stručni žiri u sastavu Mehmed Bajraktarević, Josip Dujmušić, Snježana Galić, Dragoljub Sladojević, Adnan Mušanović i Admir Đulančić odabrao od 50 prijavljenih.

"Pjesme će biti izvođene uz pratnju velikog orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, dječijeg hora sa preko 40 djece na sceni tokom cijelog događaja, a potrudit ćemo se i da scenografija bude na nivou jednog ovakvog događaja za djecu", najavio je Jasmin Ferović, ispred Muzičke produkcije BHRT-a.

Europsko prvenstvo 2024. godine uživo na kanalima BHRT-a i MY TV

Europsko prvenstvo 2024. godine uživo na kanalima BHRT-a i MY TV

Nagrade za učesnike festivala bit će dodijeljene u pet kategorija: Najbolja pjesma festivala, Najbolja muzika, Najbolji tekst, Najbolji aranžman i Najbolja interpretacija.

Slavku Klisuri pripala je uloga scenariste povratničkog izdanja Malog šlagera. 

"Nekad u vrijeme kad je festival počinjao, 1972. godine, ja sam bio dijete, ali sam i tad shvatao da je Mali šlager zapravo veliki festival zbog toga što promoviše stvaralaštvo za djecu i stvaralaštvo djece. Danas, u ovom ružnom vremenu kada su djeca malo zapostavljena i zaboravljena, ono što ih okuplja i uči najvećim ljudskim vrijednostima jesu upravo festivali koji su posvećeni njima. Meni je pripala čast da pokušam sve ovo ranije rečeno smjestiti u jednu scenarističku priču pod naslovom 'Djeca spajaju veliki i mali svijet'. Mislim da će Mali šlager vratiti djeci osmijeh na lice, ne samo najmlađima već i velikom broju odrasle djece koja su pomalo zaboravila da uvijek treba da ostanu djeca", kazao je Klisura.

Mali šlager će biti realizovan 14. decembra od 16.30 sati u živom prenosu na BH radiju 1 i BHT 1. 

Bitno je pomenuti da će i publika moći učestvovati u odabiru najboljih pjesama Malog šlagera, glasajući putem SMS-a za svoje favorite. Glasanje će započeti već 14. novembra, mjesec dana prije festivala, a pjesme učesnice će biti numerisane rednim brojevima koji su danas izvučeni. 

Redoslijed pjesama učesnica na dječijem festivalu Mali šlager:
1. O čistoći - Asli Omerović i Azra Džubur
2. Dedo - Sanija Bilalović
3. Pogledaj - Jasmina Čaluk i Emin Saki Šoto
4. Sretno dijete - Nedžla Tvrtković
5. Zašto - Dora Vukojević
6. Prvi školski ples - Mila Barbalić i Mia Zaimović
7. Plesomanija - Anea Tvrtković i Sarah Kurtović
8. Slatka lija - Lejla Dedić i Lamija Alagić
9. Bubamara - Merjem i Iman Muminagić
10. Cvrčak - Amna Osmanović
11. Načitani miš - Hana Sijerčić
12. Frka, trka, panika - Dani Balić
13. Ska, ska, skakavac - Zak Rakonjac i Andi Stanković
14. Slavuj - Nejra Hamustafić i Nedžla Bašić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije