Odvedite mališane u Dom mladih: Uživajte uz 'Priče starog tramvaja'

Radiosarajevo.ba
Odvedite mališane u Dom mladih: Uživajte uz 'Priče starog tramvaja'
U novu teatarsku sezonu 2016/2017. Altteatar ulazi izvođenjem predstave za djecu "Priče starog tramvaja", koja je nastala u koprodukciji sa Studijom lutkastva Sarajevo, u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović.

Kroz priču o kultnom tramvaju, prvom u ovom dijelu Europe, uz uzbudljive audio i vizualne efekte predstava prikazuje historijsko putovanje kroz nekadašnje Sarajevo.

Četiri historijska razdoblja smještena u kolaž od četiri priče napisane perom Ljubice Ostojić, na duhovit i šarmantan način uspjela su ponovo osvjetliti dio bogate, inspirativne i raznolike kulturološke baštine ovoga grada i Bosne i Hercegovine, a sve to jednom zabavnom, ali nadasve i nezaboravnom vožnjom prvim tramvajem.

U histrionskom maniru, četiri glumca u predstavi: Alena Džebo, Jasminka Požek Božuta, Saša Handžić i Sanjin Arnautović svojim šarmom zabavit će vaše mališane, ali i mnogo čemu ih naučiti.

Dječja predstava zakazano je za nedjelju, 18.9.2016. godine u Amfiteatru Doma mladih Sarajevo s početkom u 18:00h.

Cijena ulaznice je 5,00 KM, a prodaja počinje sat vremena prije početka predstave u Domu mladih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije