Održana promocija knjige Jasminke Šipke 'Praktikum govornog jezika': Prisustvovao i Rinko Golubović

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Hkjžk žnnžbnžbžbžk

Ovo je dama, dubok naklon.

Jedna od posljednjih tv primadona

Jedna od posljednjih primadona vrhunske, stare škole jugoslavenskoga tv novinarstva. U Sivom domu je desetljećima vodila- nažalost, uglavnom sizifovske- bitke za učenje, školovanje, kultiviranje govornog jezika neartikuliranih, nepismenih nazovinovinara i kvazinovinarki. Iznimna osoba, urođenog šarma i dostojanstva, prelijepa žena. Podsjeća na minula vremena i plejadu sličnih žena s jugoslavenskih prostora: Gordanu Bonetti, Josipu Lisac, Radojku Šverko, Dinu Čolić, Dunju Lango.

Kulturni događaj par excellence

I u daleko bogatijim, razvijenijim, većim i sretnijim kulturnim sredinama ovo bi bio izdavački i kulturni događaj par excellence. Wannabe radijske stanice, televizije, portali, podcasti, streaming idiotarije, glumci, političari, liječnici, profesori, 90% sa sumnjivim, lažnim, kupljenim diplomama već 34 godine izlažu nas teroru nakaradnog, nepismenog, zapuštenog govornog jezika. Zavičajni i ini naglasci na pogrešnom mjestu, gutanje samoglasnika, brkanje afrikata, nepoznavanje književnog standarda: slika i prilika horrora jedne zapuštene, urušene kulture i društva u agoniji. U moru vrištećeg i urlajućeg analfabetizma, PRAKTIKUM GOVORNOG JEZIKA Jasminke Šipke, kao i njezina cjeloživotna borba za vraćanje i očuvanje jezične i govorne kulture u srozanim, obesmišljenim, diletantskim i nepismenim medijima, osamljena je i dostojna poštovanja borba za obnovu i povratak odavno izgubljenim standardima i vrijednostima.

I na ovoj promociji...

Bilo je novinara i novinarki koji već pola života na radiju i televiziji glumataju radijske i televizijske novinare i novinarke. I za njih je, također, ovaj PRAKTIKUM nikad naučeno i preskočeno gradivo, što se vidi iz svakog njihovog pojavljivanja pred mikrofonom i kamerom. Vrhunac je ironije ukazivanje takvih spodoba na ovakvoj promociji!

Bosnje joj u sarajevu ubile muza jer je srbin

Je li pricala o tome kako su joj multi-kulti bosnje u sarajevu ubile muza, samo zato sto je bio srbin?

***

***

***

*** ***, vi ste ga ubili. Pitaj je pa ces vidjeti.

***em materešinu...

***

Hannah

Radiosarajevo kolektivno nabaveti ovu knjigu!!!

Draga Hannah

Radiosarajevo kolektivno nabaveti ovu knjigu!!! ka Hannah Teško da ima takvih pismenih radija i tv, kao i portala ( s naglaskom na famoznim podcastima!) u Sarajevu i cijeloj BiH, kojima ova knjiga nije alarmantno potrebna kao udžbenik i abecedarij!

***

***

/ Najnovije