NPS: Predstava Protekcija gostuje u Crnogorskom Narodnom pozorištu

0
Radiosarajevo.ba
NPS: Predstava Protekcija gostuje u Crnogorskom Narodnom pozorištu
Foto: Narodno pozorište Sarajevo / Press konferencija povodom gostovanja u Crnogorskom Narodnom pozorištu

U Crnogorskom Narodnom Pozorištu danas je održana konferencija za novinare povodom gostovanja dramske predstave "Protekcija" Narodnog pozorišta Sarajevo. Ovo je prvo regionalno gostovanje predstave "Protekcija" u režiji Kokana Mladenovića, a izvođenje na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta realizuje se u okviru obilježavanja stote godišnjice rada i postojanja najveće teatarske kuće u BiH.

Predstava će biti prikazana večeras u 20.00 sati.

Na konferenciji je bilo govora o stogodišnjici NPS, ali i planovima za budućnost.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Predstavljen je četverogodišnji repertoar Nardonog pozorišta Sarajevo, govorilo se i o procesu rada na predstavi "Protekcija" kao i radu pozorišta u okolnostima pandemije.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić pozvao je crnogorsku publiku da prisustvuje večerašnjoj izvedbi i dodao:

"Gostovanje u Crnogorskom narodnom pozorištu je početak realizacije planova Narodnog pozorišta Sarajevo da regionalnim i internacionalnim gostovanjima predstavi svoje umjetničke sadržaje široj publici, a ujedno je to i podsticaj da svojim predstavama dostignemo najviše umjetničke standarde koje mora njegovati i razvijati centralna pozorišna kuća u BiH sa svojim umjetničkim izrazima u Drami, Operi i Baletu."

Do kraja tekućeg mjeseca, ansambl Drame Narodnog pozorišta Sarajevo gostovati će i u Brčkom, sa predstavom "To nikad nigdje nije bilo", koje je planirano za 20. novembar, navodi se u saopćenju Narodnog pozorišta Sarajevo. 

 Scena iz predstave Protekcija - undefined

Velija Hasanbegović:  Scena iz predstave Protekcija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije