Odličan nastup Helem Nejse na Sarajevsko After Film-u

Radiosarajevo.ba
Odličan nastup Helem Nejse na Sarajevsko After Film-u
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevsko After Film

Sarajevsko After Film počeo je odličnim nastupom domaće hip hop grupe Helem Nejse, kojima je predgrupa u Domu mladih bio duo Stereo banana. Posjetitelje je posebno oduševilo pojavljivanje specijalnog gosta, Marka Luisa.

U subotu, 11. augusta, Sarajevsko After Film se nastavlja nastupom kultne zagrebačke grupe Songkillers na Main Stage-u, čiji koncerti obiluju energičnim ritmovima koji publiku „tjeraju“ na ples. Predgrupa je Noise-pop grupa Artan Lili, koja je osnovana 2013. godine i već su stekli veliku bazu fanova. Njihovi singlovi redovno osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u Srbiji i regionu. Na Electronic Stage-u nastupaju Zlatnichi i DJ Jasmina.


U nedjelju, 12. augusta na Main Stage-u nastupa zagrebačka grupa Psihomodo Pop. Svoj muzički izraz grade na čvrstim post punk rock temeljima, a energični i uvjerljivi koncertni nastupi mogu se uporediti sa nekim od najvećih svjetskih bendova. Predgrupa je bend Ničim izazvan, koji dolazi iz Srbije, čiju autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do funk-a i roka.

Electronic Stage ugostit će dva velika regionalna talenta- Mladena Tomića & Andrew Meller-a. Mladen Tomić je jedan od najvećih bh. di-džej imena, a fuzija tehna i tek hausa, prepuna gruvi bas linija, karakteristična je za njegove setove. Velika svjetska imena kao što su Dubfire, Richie Hawtin, John Acquaviva, Monika Kruse, Umek, Popof, Adam Beyer i Stefano Noferini, prepoznali su njegov rad, što mu je otvorilo vrata prestižnih klubova i festivala širom svijeta. Andrija Antić ili Andrew Meller prvi put se pojavio na sceni 2009. godine, kao osnivač ReWire-a, projekta čiji rezultat je preko 60 izdanja, nebrojeno nastupa širom regije, kao i nastupi na Exit festivalu tri godine za redom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije