Mostar / Objavljena knjiga “Muhamed Mujić - Zlatna mostarska kopačka”

04. 05. 2022. u 10:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U izdanju Centra za kritičko mišljenje izašla je knjiga “Muhamed Mujić - Zlatna mostarska kopačka” autora Darija Mehmedovića, poznatog sportskog novinara.

Velika promocija knjige održat će se u Mostaru 16. maja 2022. godine, a o knjizi će govoriti direktor fudbalskog kluba Velež Džemil Šoše, najuspješniji poslijeratnu trener Veleža Feđa Dudić, pisac Nedžad Maksumić te novinar i pisac Dragan Markovina.

Prije mostarske promocije knjiga će biti predstavljena i Geteborgu 7. maja 2022. na velikom druženju Veležovih navijača.

Knjiga “Muhamed Mujić - Zlatna mostarska kopačka” autora Darija Mehmedovića - undefined

Foto: Privatni album: Knjiga “Muhamed Mujić - Zlatna mostarska kopačka” autora Darija Mehmedovića

O samoj knjizi poznati bosanskohercegovački novinar Saša Ibrulj je, između ostalog, napisao:

“Ova je knjiga i svojevrsni putokaz svima na koji način treba da se odnosimo prema svojim klubovima i svojim legendama, i ono što bi trebalo da donese je još ovakvih knjiga. Muhamed Mujić do sada je bio jedna od najvećih i najvažnijih priča našeg fudbala, ali i gotovo neispričana priča koju je samo sjećanje držalo iznad površine. Od danas to se potpuno promijenilo, od danas, zahvaljujući Dariju i njegovoj knjizi, priča o Muhamedu Mujiću ima novo, izuzetno važno poglavlje, ono koje vrijedi čitati i opet čitati i nikada ne zaboraviti.”

Knjigu možete rezervisati i na mail [email protected]


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA