Novi termin premijere filma Dr. Strange

Novi termin premijere filma Dr. Strange
/ Najava novog termina
Publika koja je u ponedjeljak došla na bh. pretpremijeru novog filma iz Marvel Studija, ostala je uskraćena za filmski doživljaj. Za sve su krivi - tehnički problemi.

Distributer filma 2i Film i Meeting poing objavili su kako je do otkazivanja premijere došlo usljed iznenadnih tehničkih problema.

Novi termin premijere filma zakazan je za srijedu, 02.11. sa početkom u 20h u kinu Meeting Point. 

Sve pozivnice koje su podijeljene za prvi termin premijere filma  važeće su i za novi termin, saopćili su organizatori.  

Poidsjetimo, film je režirao Scott Derrickson, koji je ujedno uz pomoć C. Roberta Cargilla i Jona Spaihtsa uradio i scenarij.

Svjetski poznatog neurohirurga Strangea, koji spoznaje mistične moći nakon strašne automobilske nesreće, glumi britanski srcelomitelj Benedict Cumberbatch.

U filmu se još pojavljuju Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Mads Mikkelsen i Tilda Swinton. 

Već od 1980-ih se govorilo o adaptaciji scenarija za film, dok Paramount nije 2005. godine otkupio prava u ime Marvel Studija. U junu 2014.  je dogovoreno da će Derrickson režirati film, dok je u decembru te iste godine, Cumberbatch dobio glavnu ulogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije