Portugalski redatelj Pedro Costa razgovarat će sa sarajevskom publikom

Radiosarajevo.ba
Portugalski redatelj Pedro Costa razgovarat će sa sarajevskom publikom
/ Pedro Costa
Pogledajte njegov najnoviji film "Horse Money" i prisustvujte razgovoru s poznatim redateljem, uz slobodan ulaz u Meeting Point.

Oproštajni semestar studijskog programa filmske edukacije Film.Factory, koji je  2013. u Sarajevu pokrenuo eminentni mađarski reditelj Bela Tarr, odvijat će se kroz niz specijalnih projekcija i razgovora s nekim od najvećih redatelja današnjice.

U proteklim godinama predavači Film.Factorya, između ostalih, bili su: Gus Van Sant, Juliette Binoche, Tilda Swinton, Carlos Reygadas, Pedro Costa, Apichatpong Weerasethakul, Gael Garcia Bernal, Abel Ferrara, Atom Egoyan, Cristian Mungiu...  Neki od njih, održat će svoja završna predavanja, te prikazati filmove, ne samo studentima, već i široj javnosti.

Film.Factory je studiju filmske režije koji se odvija u tri ciklusa visokog obrazovanja (BFA, MFA i DLA program) na Sarajevskoj filmskoj akademiji u sklopu Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST). 

Sarajevsko kino Meeting Point bit će domaćin novog ciklusa projekcija i predavanja koji će početi već u utorak 1. novembra. 

Prvi Specijalni programu Film.Factory počinje u 20.00, a riječ je o projekciji posljednjeg filma prominentnog i višestruko nagrađivanog portugalskog reditelja Pedra Coste Horse Money nakon koje će biti upriličen i razgovor s ovim filmskim stvaraocem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije