Ne propustite: BKC organizuje specijalni program povodom Dana nezavisnosti BiH

3
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: BKC organizuje specijalni program povodom Dana nezavisnosti BiH
Foto: BKC / Plakat povodom Dana nezavisnosti BiH

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u srijedu, 01. marta 2023. godine, u sarajevskom BKC-u bit će održan niz raznovrsnih programa i sadržaja kojim će se obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje. Programi se održavaju u organizaciji JU 'Bosanski kulturni centar KS', generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Kantona Sarajevo.

Ovogodišnji program obilježavanja jednog od najznačajnih praznika za našu državu sastojat će se iz više segmenata i zamišljen je tako da posjetioci tokom prazničnog dana na istom mjestu mogu pratiti nekoliko prigodnih, konceptualno različitih sadržaja koji će se uz posebnu scenografiju i uz diretno prenošenje putem video ekrana dešavati istovremeno u različitim prostorima i na različitim pozornicama sarajevskog BKC-a. 

"Budite dio nesvakidašnjeg cjelodnevnog provoda i praznične atmosfere!!! Ovog 1. marta centralno mjesto dobre zabave bit će sarajevski BKC. Dođite u 11 sati i povedite malu raju, najmlađe sugrađane na dječiju predstavu Gdje se krije svijet čarolije.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

U programu za djecu, ali i za sve ostale koji su raspoloženi za zabavu i druženje učestvuju glumci Ana Tikvić i Kemal Čebo, Mirsad Abdagić-Kike i plesni studio Aurora – KUD Baščaršija.

Poslušajte kakav je DJ set i klupski program, koji će trajati od 20 do 24 sata, domaćoj publici pripremio DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion. Klupsko ime koje je već dugi niz godina sinonim za odličnu old school i modernu elektronsku muziku. Bez sumnje jedan od najcjenjenijih bh DJ-eva i producenata sa svojim jedinstvenim stilom i karakterističnim zvukom posjetiocima obećava pregršt dobre zabave i vrhunsko miksanje: funk, soul, oldschool hip-hop i moderne elektroničke muzike.

Šetnjom mladih ulicama Mostara počelo obilježavanje Dana neovisnosti BiH

Šetnjom mladih ulicama Mostara počelo obilježavanje Dana neovisnosti BiH

I prisustvujte svečanom tematskom programu koji je povodom 1. marta osmislio i uživo će uz prisustvo publike, sa pozornice iz velike dvorane BKC-a voditi doajen bh novinarstva, Senad Hadžifejzović, zajedno sa svojim specijalnim gostima.

Zajedno sa Senadom Hadžifejzovićem, nekoliko eminentnih voditeljskih imena će iz Velike dvorane i Galerije BKC-a, uživo uz prisustvo publike, voditi razgovore sa mnogobrojnim reprezentativnim gostima iz svijeta muzike, glume, politike, novinarstva, književnosti, univerzitetskim profesorima. Istaknutim ličnostima iz društvenog i javnog, života Bosne i Hercegovine.

Ovaj svečani praznični program odvijat će se uživo pred publikom, uz posebnu scenografiju i uz direktno prenošenje putem video ekrana, trajat će od 18,45 do 20,30 sati, a prenosit će se i uživo putem Face televizije u specijalnom izdanju Centralnog Dnevnika sa Senadom Hažifejzovićem, te putem programa TVSA.

U okviru muzičkog dijela programa za dobru svirku i praznično druženje pobrinuće se i cover bendovi, Bluesa i Grupa Dernex koji će od 21 do 24 sata na pozornici u Galeriji BKC-a izvoditi najbolju domaću i stranu pop i blues-rock muziku, dok će se paralalelno sa tim događajem, u Atriju BKC-a nastaviti svirka i dobra zabava uz DJ muziku koju će puštati Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion.

Ovog 1. marta BKC postaje cjelodnevno centralno mjesto praznične zabave. Dođite da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine", poručili su iz Bosanskog kulturnog centra.

Ulaz ne sve programe je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije