Ne propustite ovaj vikend nastavak projekta "Kultura na ulice!"

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite ovaj vikend nastavak projekta "Kultura na ulice!"
Foto:NPS / Projekat Kultura na ulice

Subota, 11. juni i nedjelja, 12. juni rezervisani su za događaje u organizaciji projekta "Kultura na ulice!".

U subotu, 11. juna, Miki Trifunov će izvesti poetsko-muzički performans "Svjedok", u JU Kulturno sportskom centru Vogošća, sa početkom u 19:30 sati uz muzičku pratnju Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića.

Poetsko-muzički performans "Svjedok" nazvan je po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića, u kojem Miodrag Trifunov izvodi stihove Tina Ujevića, Maka Dizdara, Vladislava Petkovića Disa i drugih pjesnika.

Bosanac uhvaćen u Njemačkoj pri polijetanju za BiH, prekršio je bitno pravilo

Bosanac uhvaćen u Njemačkoj pri polijetanju za BiH, prekršio je bitno pravilo

Ulaz na događaj je besplatan.

U nedjelju, 12. juna, sa početkom u 15:00 sati, svoju umjetničku kreaciju će prezentovati Benjamin Čengić i Saša Peševski u skopu event-a pod nazivom "Stolaboratorija slike" na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo "Stolaboratorija".

Istog dana, svi ljubitelji muzičke umjetnosti, moći će prisustvovati izvedbama gudačkog kvarteta "Rondo" u 20:00 sati i hora "Allegro" u 20:30 sati na pozorišnom trgu Susan Sontag u sklopu Projekta "BH Broadway".

Projekat Kultura na ulice - undefined

Foto:NPS: Projekat Kultura na ulice

U okviru programa bit će izvedeni valceri kompozitora poput: Franza Lehara, Friedricha "Fritza" Kreislera, Johanna Straussa II i Dmitrija Shostakovicha. Najljepši valceri klasične muzike svojim šarmom i elegancijom probudiće najskrivenije emocije romantične ljubavi.

Programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice!" održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije