Otkazana predstava "O medvjedima i ljudima" planirana za 2. novembar

0
Radiosarajevo.ba
Otkazana predstava "O medvjedima i ljudima" planirana za 2. novembar
Foto: NPS / Scene iz predstave O medvjedima i ljudima

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) novembarski repertoar trebalo je otvoriti predstavom 'O medvjedima i ljudima', koja je bila zakazana za utorak, 2. novembra.

"Narodno pozorište Sarajevo obavijestilo je publiku da se dramska predstava "O medvjedima i ljudima", čije je izvođenje planirano za utorak, 2. novembra otkazuje zbog bolesti glumca.

Povrat novca za kupljene ulaznice može se izvršiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo", saopćili su iz NPS.

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

Radi se o predstavi reditelja Saše Anočića koja govori o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema najbližima. Svi likovi su, kroz život, stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“, pri tome se misli da postaju grubi i teški bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i dobro srce.

U predstavi igraju Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Isa Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić i muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

Kako je najavljeno iz Narodnog pozorišta Sarajevo, u srijedu 3. novembra na repertoaru je opera za mlade 'Ježeva kuća', u četvrtak, 4. novembra dramska predstava 'To nikad nigdje nije bilo'. Za petak 5. novembar, na Velikoj pozorišnoj sceni, planirana je izvedba komedije 'Protekcija', a za subotu 6. novembar predstava “Kao da je neko još uvijek u šumi”.

Do kraja novembra mogu se pogledati i naslovi 'Kavkaski krug kredom', 'Čitač', 'To nikad nigdje nije bilo', 'Protekcija', 'Palčica', kao i premijeru opere 'Prodana nevjesta', ističe se.

Osim naslova iz kućne produkcije i koprodukcije, na novembarskom repertoaru je i koncert u povodu stogodišnjice muzičkog obrazovanja u Sarajevu (12. 11.), kao i koncert Sarajevske filharmonije u povodu stotinu godina od rođenja Astora Piazolle (19. 11.).

"Narodno pozorište Sarajevo u novembru će ostvariti dva gostovanja. U Crnogorskom narodnom pozorištu, komedijom Protekcija planiranom za 11. novembar, a 20. novembra i gostovanje na 38. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom predstavom To nikad nigdje nije bilo", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije