Naredni dani u znaku književnosti

Fena
Naredni dani u znaku književnosti
"Književnost susreta” naziv je prvog bh. festivala književnog aktivizma koji će biti održan u Sarajevu 6, 7. i 8. maja.

"Festivalu smo dali ime "Književnost susreta", zato što vjerujemo u književnost koja je mjesto susreta različitosti. Tako će Festival ove godine biti mjesto susreta tipične djece i djece s poteškoćama u razvoju. Također, želimo promovirati književnost kao mjesto dijaloga, razmjene iskustava i mišljenja. Otuda i ideja za Festival, ali i takav naziv", kaže Anes Osmić, predsjednik Organizacionog odbora Festivala.

Kako Osmić navodi, 6. maja nakon višemjesečnih priprema, u 17.00  sati filmom "Portret" i u 18.00 sati izložbom "Selfie s knjigom" bit će otvoren ovogodišnji festival književnog aktivizma "Književnost susreta".

Narednih dana  u Sarajevu će se u Art kinu Kriterion i Theatre caffeu   govoriti o poeziji, akademskom pisanju, književnosti i aktivizmu.

Ideja za organizaciju i održavanje Festivala književnog aktivizma “Književnost susreta” nastala je kod bivših, ali i sadašnjih studentica i studenata studija književnosti Filozofskoga fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije