Idućeg vikenda festival književnog aktivizma

Radiosarajevo.ba
Idućeg vikenda festival književnog aktivizma
Festival organiziraju studenti i bivši studenti Filozofskog fakulteta u Sarajevu.
Prvi bosanskohercegovački festival književnog aktivizma pod nazivom Književnost susreta održat će se u art kinu Kriterion od 6. do 8. maja ove godine.
 
Festival organiziraju studenti i bivši studenti Filozofskog fakulteta u Sarajevu koji žele pričati o književnosti, aktivizmu, pisanju, poeziji..

Festival će biti otvoren 6. maja u 18:00 sati u art kinu Kriterion izložbom fotografija "Selfie s knjigom" - kampanjom koja je prethodila festivalu kojom su promovirali čitanje i pisanje na društvenim mrežama.

Poslije toga nastavlja se druženje sa mladim sjajnim pjesnikom Srđanom Gagićem koji će predstaviti autorsku zbirku "Deca u izlogu" i hrestomatiju mladih pjesnika s ex yu prostora do 30 godina "Meko tkivo".

U 20:00 sati nastavlja se razgovor o poeziji danas.

Drugog dana festivala bit će predstavljen zbornik naučnih radova prve i druge naučne konferencije Književnost susreta, nakon čega će se govoriti o akademskom pisanju: Kome i zašto pišu univerzitetski profesori?

Gosti emisije Kulturni četvrtak na Radio Sarajevu bili su mladi aktivisti Anes Osmić i Aida Hasović, koji su i odgovorni za organizaciju festivala "Knjževnost susreta".

Na ovom linku možete poslušati emisiju.

Medijski pokrovitelj festivala je portal Radiosarajevo.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije