Najavljena manifestacija "Dani filantropije" koja će se održati u pet gradova BiH

1
Radiosarajevo.ba
Najavljena manifestacija "Dani filantropije" koja će se održati u pet gradova BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zemaljski muzej

U zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, u petak, 29. septembra, s početkom u 11.00 sati održat će se specijalna manifestacija pod nazivom "Dani filantropije".

Manifestacija se po prvi puta organizuje u Bosni i Hercegovini, a održat će se u pet gradova širom BiH s ciljem promocije kulture darivanja.

Novinarima će se obratiti direktorica misije USAID-a Courtney Chubb, direktorica Fondacije tuzlanske zajednice Jasna Jašarević i Željko Lazarević, filantrop iz Brčkog.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Dani filantropije održavaju se od 29. septembra do 6. oktobra u Konjicu, Travniku, Kaknju, Bijeljini i Tuzli, a cilj manifestacije je promovirati filantropiju i darivanje od strane pojedinaca i organizacija u ovimgradovima, ali i širom Bosne i Hercegovine, kako bi svoje zajednice učinili prosperitetnijim i vratili osjećaj zajedništva među ljudima u njima.

Ova sedmica podizanja svijesti o filantropiji je dio kampanje "Ljudi filantropskog srca", koja se sprovodi sa ciljem podizanja svijesti o važnosti njegovanja filantropije i kulture darivanja za razvoj civilnog društva u BiH, koje podržava Vlada SAD-a putem USAID aktivnosti Snaga lokalnog Naša zajednica je naša odgovornost, koju implementira Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku lokalnih partnera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije