Na sceni CKM-a 31. oktobra premijera predstave Prah

Radiosarajevo.ba
Na sceni CKM-a 31. oktobra premijera predstave Prah
Foto: McCann / Predstava Prah

Predstava Prah, novi projekat Altteatara u koprodukciji sa Centrom za kulturu Općine Centar Sarajevo, premijerno će biti izvedena 31. oktobra na teatarskoj sceni Jelićeva – CKM.

Dramu „Prah“ mađarskog autora Györgya Spiróa, režira Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije publika će gledati dvoje vrsnih glumaca: Gordanu Boban i Mirsada Tuku.

Ova drama s elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

„Naša postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume“, kazao je Slaven Vidak, direktor produkcije Altteatar i najavio kako publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge ali i smijeha.

Pa iako svi znamo da „para vrti tamo gdje burgija ne može“ u ovoj predstavi će biti postavljeno pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije