Na programu Al Jazeere Balkans gledajte serijal o NDH

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

dgf

Auu sad kad ovi vječiti napadači na katolike u ovom serijalu pronađu svoje age, imame, i ostale velikane otomanskih ostataka.

Hmm

Ndh nije bila nikakva negativna epizoda u hrvatskoj istoriji vec vrhunac stvaranja hrvatskog naroda od pokatolicenih srba. Bas kao sto ukrajinci nisu nista drugo do pokatoliceni rusi, zelenski upravo zavrsava taj proces naredbom da sada i zvanicno slave katolicki bozic. Rusofobija i srbofobija zapada su uvijek u trendu, a ovo je klasican primjer kako od pravih naroda stvaraju vjestacke narode koji ce njima vjerno sluziti.

Ne pijem dok Paja vozi

Ndh nije bila nikakva negativna epizoda u hrvatskoj istoriji vec vrhunac stvaranja hrvatskog naroda od pokatolicenih srba. Bas kao sto ukrajinci nisu nista drugo do pokatoliceni rusi, zelenski upravo zavrsava taj proces naredbom da sada i zvanicno slave katolicki bozic. Rusofobija i srbofobija zapada su uvijek u trendu, a ovo je klasican primjer kako od pravih naroda stvaraju vjestacke narode koji ce njima vjerno sluziti. ka Hmm Ti si idiot

Ljiljani nisu sa Karpata

Auu sad kad ovi vječiti napadači na katolike u ovom serijalu pronađu svoje age, imame, i ostale velikane otomanskih ostataka. ka dgf A ako bude o nediću, čiči, itd onda bi isto moglo da pronađu age begove u chetama. A onda će biti o Titu, komunizam partizanima a gdje su bili: Muslimani, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji, Nijemci(sa naših prostora) itd

Paja polizi mi jaja

Ti si idiot ka Ne pijem dok Paja vozi Idiot mi kaze i onaj ko je nastao islamizacijom srba.

llll

NDH nije bila samo tragedija Srba zapadno od Drine, već i tragedija Hrvata i Bosnjaka, jer su se ideje NDH koristile kao ratna propaganda 90ih sa svih strana. Mislim da prije NDH između južnoslavenskih naroda nije postojalo toliko tragične istorije, u Jugoslaviji se to zatrpavalo pod tepih, dobro je da se sada o tome priča otvorenije sa jedne druge istorijske instance. Zlo koje se desi jednom narodu, sa sobom automatsku vuče i zlo drugog naroda. Tako je bilo i tako će biti. Zbog toga možemo da imamo mnogo neslaganja,ali kad je u pitanju mir, tu se valjda svi slažemo.

***

***

/ Najnovije