Modul Memorije: Promocija romana 'Nisam te se nagledao' Edina Krehića

INS.ba
Modul Memorije: Promocija romana 'Nisam te se nagledao' Edina Krehića
Foto: INS / Edin Krehić

U okviru Modula memorije Festivala Mess, u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić u ponedjeljak, 9. aprila, bit će održana promocija romana „Nisam te se nagledao“ sarajevskog novinara i pisca Edina Krehića.

O knjizi će govoriti Aleš Kurt, Vahidin Preljević i Nihad Kreševljaković, dok će moderator biti Bojan Zec Filipović.

U muzičkom dijelu promocije nastupit će Adema Pljevljak Krehić (sopran) i Aida Mušanović Arsić (klavir). Također, u okviru promocije bit će održana 11- minutna projekcija filma „Ludwig von Sarajevo“ scenariste Edina Krehića i reditelja Reshada Strika.

„Izuzetno mi je drago da je promocija romana „Nisam te se nagledao“, uvrštena u Modul memorije Festivala MESS, koji promovira kulturu sjećanja. Upravo je ta kultura sjećanja, po meni, najljepši i možda i najefikasniji način, da bitne događaje iz prošlosti, otrgnemo od zaborava kroz romane, predstave, filmove... Uostalom, najbitniji događaji iz daleke prošlosti, iz cijelog svijeta, pali bi davno u zaborav da nije drama, romana...", govori  Krehić za INS.

O knjizi će govoriti značajna imena naše kulturne scene.

"Imam, zaista veliko zadovlstvo da će na promociji govoriti režiser Aleš Kurt, potom profesor književnosti Vahidin Preljević, te umjetnički voditelj Modula Memorije Nihad Kreševljaković. Uz sve to, prikazat ćemo moj scenaristički prvijenac, kratki igrani film „Ludwig von sarajevo“, režisera Reshada Strika, a imaćemo i dvije prelijepe arije, uz klavirsku pratnju. Vjerujem da ćemo se u ponedjeljak, zaista, lijepo družiti“,  kazao je Krehić, inače dugogodišnji novinar Al Jazeere Balkans, ranije "Oslobođenja", pozivajući sve zainteresirane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije