Ministar Avdić ugostio ambasadora Di Ruzza: Razgovaralo se o saradnji

0
Radiosarajevo.ba
Ministar Avdić ugostio ambasadora Di Ruzza: Razgovaralo se o saradnji
Vlada KS / Marco Di Ruzza i Samir Avdić

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini Marca Di Ruzza, te s njim razgovarao o mogućnostima i projektima koji bi mogli dodatno proširiti i ojačati dobru saradnju između Sarajeva i Bosne i Hercegovine sa prijateljskim italijanskim narodom.

Tokom sastanka razmatrane su mogućnosti produbljivanja saradnje u sferi kulture i sporta.

Konkretno, razgovaralo se o doprinosima, koji bi mogli doći iz Italije, urbanističkom planiranju Kantona Sarajevo, poput stvaranja urbanističkih djela koja mogu kombinirati umjetnost, kulturu i sport, sa visokom simboličkom vrijednošću.

Umjetnička rješenja ove vrste mogla bi na autentičan način predstavljati posebnosti našeg grada i naše države, njihovu multietničnost i multikulturalnost.

Ministar Avdić izrazio je nadu da će Ambasade Italije učestvovati u budućim događajima u oblasti sporta koji mogu učvrstiti prijateljstvo između naše dvije zemlje, uključujući i onaj u vezi sa godišnjicom smrti, 8. decembra, najvećeg bosanskohercegovačkog košarkaša, Mirze Delibašića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije