Teatar / 'Mi, djeca s Kolodvora Zoo': Uskoro na pozorišnim daskama u Tuzli

25. 08. 2016. u 12:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Knjiga koja na najplastičniji način opisuje život djece ovisnika i tri i pol desetljeća nakon što je nastala uživa jednaki kultni status.

Priča o narkomanima, berlinskoj djeci sa margine društva, nesretnoj, odbačenoj generaciji o kojima je, tih osamdesetih, govoriti bilo tabu. A onda se jedna od maloljetnih narkomanki i prostitutki obratila cijelom svijetu kroz roman 'Mi, djeca s kolodvora Zoo' u kojem opisuje istinite događaje. Svijet je bio šokiran, ali su mlade generacije dobile izvrsno štivo koje je spasilo mnoge živote.

'Mi, djeca s kolodvora Zoo', autorska ispovijest bivše narkomanke i prostitutke Christiane Felscherinow, predložak je predstave čiju premijeru priprema ansambl Narodnog pozorišta u Tuzli. 

Kako je najavljeno na zvaničnoj Facebook stranici tuzlanske pozorišne kuće, predstava će biti premijerno izvedena 2. septembra. 

Režiju i adaptaciju potpisuje Adnan Omerović, a upredstavi igraju Alisa Brkić, Edis Žilić, Nina Terzić, Siniša Udovičić, Ivana Perkunić Mešalić, Elvis Jahić. 

 

 

 

 

NEMA KOMENTARA