Mess objavio novi plakat i program 61. izdanja: Show Mess Go On!

Radiosarajevo.ba
Mess objavio novi plakat i program 61. izdanja: Show Mess Go On!
Oficijelni vizual / Plakat za MESS 2021

Spremite svoje zaštitne maske za svečane prilike i dođite na 61. MESS. Ovo je poruka koju su organizatori najznačajnijeg teatarskog festivala u regiji poslali publici uoči novog izdanja. 

Nakon najavne predstve Moby Dick - gostovanja uličnog teatra iz Italije, došao je red na festivalske predstave.

Podsjetim, kako je ranije najavljeno, ovogodišnje izdanje neće biti takmičarskog karaktera jer usljed epidemioloških mjera nije moguće realizirati festival u punom kapacitetu. Ipak, raduje činjenica da ćemo u Sarajevu imati priliku vidjeti neke od najznačajnijih evropskih i regionalnih predstava i da će mnogo toga biti kao nekad. 

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Program 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS od danas je dostupan na zvaničnoj Internet stranici www.mess.ba, a karte će se moći ćete kupiti putem platforme www.kupikartu.ba od 25. septembra. Pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Visa od 01. do 07. oktobra na 61. MESS-u će se predstaviti devet produkcija iz Irske, Francuske, Njemačke, Ruande, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

„Prioritet nam je očuvanje zdravlja publike i učesnika, zbog čega ćemo se i mi kao organizatori striktno pridržavati svih aktuelnih epidemioloških mjera i molimo publiku za razumijevanje zbog ograničenog broja raspoloživih karata“, ističe Nihad Kreševljaković, direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

I ove godine iza vizuelnog identiteta Festivala stoji Agencija FABRIKA.

„Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa pandemijom, i vizuelni identitet 61. MESS-a posvećen je promoviranju vakcinacije i zdravstvene sigurnosti koja će omogućiti nastavak umjetničkih programa u punom kapacitetu u cijelom svijetu“, poručio je Kreševljaković napominjući da se teatarski festival umnogome oslanja na ljudski faktor ne samo svojih gostiju iz raznih država nego i brojnih partnerskih institucija i drugih pozorišnih kuća, čije zdravlje također želi zaštititi. Važno je naglasiti da će posjetitelji koji budu prisustovali predstavama na otvaranju i zatvaranju festivala, morati na ulazu pokazati potvrdu o izvršenoj revakcinaciji ili negativan antigenski test, zbog samog koncepta predstava.

„Draga publiko, nadamo se da ste sebe i svoje najbliže zaštitili vakcinom, da ste na COVID negativni a za pozorište pozitivni. Pratite naše protokole zbog zdravlja svih nas, pripremite vašu masku za svečane prilike i posjetite ovogodišnji Internacionalni teatarski festival MESS!“, poručili su iz Direkcije Festivala MESS.

Plakat za MESS 2021  - undefined

Oficijelni vizual: Plakat za MESS 2021

01 oktobar 2021

19:30 ČEHOVLJEVA PRVA PREDSTAVA / Narodno pozorište Sarajevo

02 oktobar 2021

20:00 OMMA / Sarajevski ratni teatar

03 oktobar 2021

18:00 MED ZIDIMA / Sarajevski ratni teatar

19:30 SNIJEG / Narodno pozorište Sarajevo

22:00 MED ZIDIMA / Sarajevski ratni teatar

04 oktobar 2021

19:30 KREKETANJE / Narodno pozorište Sarajevo

05 oktobar 2021

20:00 SCHINDLEROV LIFT / Kamerni teatar 55

06 oktobar 2021

19:30 ČITAČ / Narodno pozorište Sarajevo

07 oktobar 2021

18:00 MESS ONLINE: PODIJELJENE PRIČE BOSNE I HERCEGOVINE, NJEMAČKE I RUANDE / YouTube kanal Festival MESS
20:00 MESS ONLINE: BOKSER / YouTube kanal Festival MESS

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije