Maturanti Srednje škole primijenjenih umjetnosti priredili izložbu

Radiosarajevo.ba
Maturanti Srednje škole primijenjenih umjetnosti priredili izložbu
Kanton Sarajevo / Maturanti Srednje škole primijenjenih umjetnosti priredili izložbu
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić prisustvovao je danas maturalnoj izložbi Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.
U izradi programa Dana škole tradicionalno su učestvovali maturanti svih šest odsjeka. 

"Prvenstveno upućujem čestitke učenicima i njihovim profesorima na uspješno završenoj maturi. Vjerujem da će veliki broj ovih maturanata biti vrsni umjetnici. Imena bivših učenika ove škole možemo naći među imenima umjetnika sa najvišom međunarodnom reputacijom. Zato je važno da shvatimo da je ulaganje u obrazovanje budućih kulturnih djelatnika krucijalno za razvoj bosanskohercegovačkog društva. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo kontinuirano podržava nadarene učenike i finansira njihov odlazak na međunarodna takmičenja gdje nas predstavljaju u najboljem svjetlu. Sa tom praksom ćemo i u budućnosti nastaviti“, rekao je ministar Kurić.

Direktorica škole Elma Alić-Šobot izrazila je zadovoljstvo prisustvom ministra Kurića na obilježavanju Dana Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

"Ovim povodom otvorili smo razgovore o saradnji Ministarstva i naše škole u realizaciji umjetničke kolonije, što bi uveliko doprinijelo prilici naših učenika da, kroz rad u kamenu, jačaju svoje praktične kreativne sposobnosti. Uime Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo zahvaljujem se ministru Kuriću na inicijativi da se našim učenicima pruži prilika za savremenu praksu.", naglasila je Elma Alić-Šobot.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije