Maj mjesec mladih: Izvedena predstava "Ih kako bih te ja"

Radiosarajevo.ba
Maj mjesec mladih: Izvedena predstava "Ih kako bih te ja"
Foto: Dženan Kriještorac / Izvedena predstava "Ih kako bih te ja"

U sklopu manifestacije “Maj mjesec mladih” koja se održava povodom Dana općine Centar Sarajevu, na našoj teatarskoj sceni u Jelićevoj, u subotu je izvedena predstava "Ih, kako bih te ja", u režiji Irfana Avdića.

Adaptaciju i dramatizaciju su uradili Vuk Marinić i Vedrana Božinović, kostimografiju i scenografiju Adisa Vatreši Sanja Džeba, a muziku Irfan Avdić. Asistentica kostima je bila Mirzada Kobilić, inscipijent Rade Jagličić, a produkciju je uradila Jasna Ornela Bery.

U predstavi su, po najavi, igrali: Jasna Ornela Bery, Vuk Marinić i Mario Drmać. Ova spektakularna komedija je izvedena povodom jubileja 40 godina rada i stvaralaštva proslavljene umjetnice Jasne Ornele Bery.

Jasna Ornela Bery je pozorišna, filmska i televizijska glumica, te diplomirana pedagogica. Odigrala je više od 130 uloga (na filmu, u teatru, te na televiziji i radiju). U teatru je odigrala više od 70 naslova. Producirala je i 3 predstave u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Snimila je 36 filmova i 16 serija. Učestvovala je na prestižnim svjetskim teatarskim i filmskim festivalima u Sao Paolu, Marseju, Parizu, Kanu, Strazburu, Berlinu, Los Anđelesu, Njujorku, Briselu i Roterdamu. Igrala je u svim važnim teatrima bivše Jugoslavije – u Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Ljubljani, Novom Sadu i mnogim drugim. Njeni projekti su nerijetko dobijali nagrade svjetskih festivala. Šest filmova u kojima je igrala su bili kandidati Bosne i Hercegovine za Oskara. Jedna je od ambasadorica bosanskohercegovačke kulture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije