Ljepotica i zvijer: Publika u Sarajevu oduševljena novim filmom

Radiosarajevo.ba
Ljepotica i zvijer: Publika u Sarajevu oduševljena novim filmom
Neodoljiva Ema Watson, izvrsna muzika i raskošna Disneyjeva produkcija, samo su dva od nebrojenih kvaliteta filma koji je upravo doživio svjetsku premijeru

Paralelno s najvećim kinima u svijetu, i u sarajevskom Meeting Pointu sinoć je održana pretpermijera filma Ljepotica i zvijer. 

U najnovijoj mjuzikl verziji poznate bajke ulogu ljepotice Belle odigrala je sjajna Ema Watson, a glume i Dan Stevens (princ - zvijer), Luke Evans (Gaston), Kevin Kline (otac), Josh Gad (LeFou), Ewan McGregor (Lumiere), Stanley Tucci, Gugu Mbatha-Raw, Audra McDonald, Hattie Morahan, Nathan Mack, Ian McKellen i Emma Thompson(Gospođa Pott). 

Riječ je o igranoj adaptaciji utemeljenoj na animiranom filmu iz 1991. godine, uz maštovitu scenografiju, impresivne masovne scene i realne filme efekte koji oduzimaju dah.  

Novi film namijenjen je svima - najmlađi će mnogo naučiti kroz ovu priču koja nas uči da prava ljepota nije u spoljašnosti čovjeka, već u ljudskoj duši, dok će se stariji brzo prepustiti romantičnom raspoloženju i zaista uživati u bogatom Disneyjevom svijetu. 

Za pretpermijeru u Sarajevu tražila se karta više, a mnogobrojna publika oduševljeno je aplaudirala nakon završenog filma. Na pretpremijeri u Sarajevu publika je mogla uživati ne samo u filmu već i u promociji šminke i mirisa Debby

Redatelj: Bill Condon; Muzika: Alan Menken; Žanr: Mjuzikl; Početak prikazivanja u kinima: 16. marta 2017. u distribuciji 2i Films.

Ljepotica i zvijer je fantastično putovanje Belle, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, Belle se sprijatelji sa začaranim osobljem te otkriva plemenito srce istinskog princa koji se krije ispod strašnog vanjskog izgleda u obliku Zvijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije