Oliver Stone održao predavanje u Meeting pointu

Radiosarajevo.ba
 Oliver Stone održao predavanje u Meeting pointu
Istaknuti američki reditelj Oliver Stone, kojem je jučer na Sarajevo film festivalu uručeno Počasno Srce Sarajeva, i danas je boravio u Sarajevu.

Danas će u kinu Meeting point publici biti prikazani njegovi filmovi Intervju sa Putinom, Snowden, Vod smrti, Rođene ubojice, a reditelj je održao i Masterclass predavanje nakon projekcije filma Snowden.

Inače, trostruki oskarovac sinoć je, treće noći SFF-a prošetao, crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta gdje je dočekan gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Oliver Stone je kazao da je počastvovan što je dobio ovu nagradu jer je čuo da se ona veže za ljude i njihove osjećaje.

"Velika mi je čast primiti nagradu, jer znam da Sarajevo ima srce", kazao je večeras višestruki dobitnik Oscara Američke filmske akademije.

Podsjetio je da je u Sarajevu bio nakon rata i da je čuo mnogo priča o tome šta se dešavalo. Izjavio je da je grad tada drugačije izgledao.

"Bio sam tu 2000. godine i vidio sam razoren grad, mnogo ljudi je poginulo u ratu koji je bio ružan... Lijepo je vidjeti da je grad opet na nogama i jako sam sretan što sam u prilici da dobijem ovu nagradu", rekao je u kratkoj izjavi Stone.

Tokom današnjeg dana sebi je priuštio šetnju u starom gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije