Laibach u Sarajevu: Otvaranje izložbe i koncert u Domu mladih

Radiosarajevo.ba
Laibach u Sarajevu: Otvaranje izložbe i koncert u Domu mladih
0 / Laibach

U Historijskom muzeju BiH danas će u 13.30 sati biti otvorena izložba fotografa Zorana Kalinića  "NSK Država Sarajevo".  Tema izložbe je događaj iz 1995.  kada je na dan potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma  kultni industrial bend Laibach održao svoj historijski koncert u ratnom Sarajevu.

Historijski muzej BiH, mjesto pamćenja različitih priča iz bosanskohercegovačke historije, radi na unaprijeđivanju stalne postavke "Opkoljeno Sarajevo".

Namjera je da se  veza Sarajeva i grupe Laibach,  upotpunjena djelovanjem umjetničkog kolektiva IRWIN, arhivira u sklopu stalne postavke "Opkoljeno Sarajevo" u Historijskom muzeju BIH.

Više od 22 godine nakon toga koncerta, grupa Laibach ponovo nastupa u glavnom gradu BiH, a koncert će se održati večeras (29. marta 2018)  u Domu mladih.

Europska turneja novoga albuma Also Sprach Zarathustra koja je počela  2. marta u Bolonji, do sada je obuhvatila preko 20 gradova, a završit će večeras u  29. marta koncertom u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije