La Benevolencija i BKC vas pozivaju: Koncert grupe Shira Ufila uz besplatan ulaz

0
Radiosarajevo.ba
La Benevolencija i BKC vas pozivaju: Koncert grupe Shira Ufila uz besplatan ulaz
Facebook / Shira Utfila

U sklopu manifestvacije Europski dan jevrejske kulture, u Sarajevu će se održati koncert muzičkog sastava Shira Utfila iz Beograda. Koncert će se održati u subotu, 17. 9. 2022. godine u velikoj dvorani BKC-a sa početkom u 20 sati.

Organizator koncerta je La Benevolencija u suradnji sa Bosanskim  kulturni centrom.

Ulaz na program je slobodan.

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Obustava saobraćaja u subotu u Sarajevu: Delegacije iz RS-a dolaze u bivšu Dobrovoljačku

Europski dani jevrejske kulture obilježavaju se širom Europe svake godine tokom mjeseca septembra. U gotovo svim europskim gradovima jevrejske zajednice su kroz historiju ostavile značajan trag i uticaj na kulturu okruženja i predstavljaju jedinstvenost kulturnog nasljeđa Europe.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja manifestacije je Oživljavanje sefardske kulture. Specijalni gost na koncertu će biti bosanskohercegovački pijanista Kenan Mačković.

„Shira Utfila“ je multietnički, multikonfesionalni sastav koji svoju inspiraciju crpi iz raznolikosti i bogatstva sefardske, osmansko-turske, arapske i balkanske muzičke tradicije. Osnovan je 2000. godine od strane pjevača i oudista Stefana Sablića, a sve sa ciljem očuvanja i promocije sefardske kulturne baštine Balkana, Mediterana i Sjeverne Afrike. Sastav „Shira Utfila“ je izdao sedam albuma, obišao desetke zemalja i surađivao na različitim istraživačkim i produkcijskim projektima. Sastav strastveno spaja svoje znanje o klasičnim tradicijama i predanost njihovom očuvanju sa smislom za improvizaciju i talentom za fuziju.

Do sada su nekoliko puta gostovali u Sarajevu, a u subotu publika će imati priliku ponovo da ih posluša u BKC-u. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije