Kusturica i Dirty Monkey: Potpisan ugovor o snimanju filma u Kini

Radiosarajevo.ba
Kusturica i Dirty Monkey: Potpisan ugovor o snimanju filma u Kini
Foto: Iskra / Milorad Dodik i Emir Kusturica
Srbijanski režiser Emir Kusturica rekao je da će u naredne dvije godine raditi u Kini, gdje će snimati svoj novi film o ljubavi dvoje mladih.

On je potvrdio da je s velikom producentskom kućom Dirty Monkey potpisao ugovor o izradi filma u Kini. U intervjuu za Blic, Kusturica je dodao da se ne seli iz Srbije te da je rad na novom projektu jedini razlog njegovog odlaska u Kinu.

Rekao je da će film, osim u Kini, biti sniman i u Francuskoj i Italiji, a riječ je o ljubavnoj priči u čijem su središtu dvoje mladih i njihova (ne)moguća veza.

"To je zanimljiva ljubavna priča o mladom čovjeku koji u Europi doživi vatreno krštenje. Zaljubljuje se u jednu djevojku, čiji otac pokušava da napravi posao u Marseilleu. Kada upadne u dugove, zaduži se kod nekog zelenaša. U njegovu kćerku je zaljubljen glavni junak", ispričao je Kusturica.

Pošto otac ne može da vrati dug, dodaje Kusturica, zelenaš mu ponudi da, umjesto novcem, dug otplaćuje vlastitom kćerkom, što otac prihvati, ali se ubije, pa njegova kćerka čini sve što mora, ali je iz čeljusti mafije oslobađa njen mladić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije