Kuma International Summer School: Posvećeno bh. savremenoj umjetnosti

Radiosarajevo.ba
Kuma International Summer School: Posvećeno bh. savremenoj umjetnosti

Kuma International Center for Visual Arts From Post-Coflict Societies u Sarajevu će od 25. do 30. juna održati prvo izdanje Kuma International Summer School posvećeno bosanskohercegovačkoj savremenoj umjetnosti.

U programu jedinstvenog sadržaja učestvuju studenti iz trinaest zemalja (Bosna i Hercegovina, Italija, Francuska, Slovenija, Njemačka, Poljska, Grčka, Španija, Portugal, Holandija, Norveška, Danska i Sedinjene Američke Države), kojima se pridružuju lokalni i međunarodni umjetnici i predavači i predstavnici bosanskohercegovačke dijaspore (iz Austrije, Kanade i Australije) na intenzivnom kursu u trajanju od jedne sedmice na temu bosanskohercegovačke savremene umjetnosti, a posebno o umjetničkim djelima nastalim u toku i nakon sukoba u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih.

Ovaj seminar je organiziran u partnerstvu sa WARM fondacijom, galerijom Brodac i Bošnjačkim institutom - Fondacijom Adil Zulfikarpašić, pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije