Kraftwerk priredio spektakl: Leteći tanjir sletio pred Skenderiju

Radiosarajevo.ba
Kraftwerk priredio spektakl: Leteći tanjir sletio pred Skenderiju
Nakon dužeg vremena u Sarajevu smo imali priliku da gledamo jednu svjetski poznatu grupu, čuveni njemački sastav Kraftwerk.

Ova grupa , osnovana 1970. u Düsseldorfu, u dvoranu Mirza Delibašić došla je u okviru svjetske turneje, neposredno nakon što su dobili nagradu Grammy u kategoriji "Najboljeg albuma elektronske muzike" za box-set "Kraftwerk 3-D Catalogue".

Koncert propraćen 3-D projekcijama protekao je u "retro-futurističkoj" atmosferi a publika je mogla uživati u njihovim hitovima kao što su Autobahn , Tour De France, Trans Europe Express, The Model... a na "bis" su izveli i legendarnu The Robots .

Bend koji je imao veliki utjecaj na popularnu muziku i pop kulturu na koncertu u Sarajevu nastupio sa video ekranom od 12 metara dijagonale u pozadini, publika je dobila 3-D naočare, a posebno je atraktivna bila simulacija sletanja letećeg tanjira pred Skenderiju.

Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert i Falk Grieffenhagen su na kraju koncerta uz ovacije publike jedan po jedan napuštali binu uz pjesmu Music Non Stop.

Možemo slobodno reći da je i sarajevska publika "položila ispit" i da se možemo nadati da će u budućnosti slični spektakli ponovo dolaziti u naš grad.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije