Komedija "Državni lopov" na slavljeničkoj turneji po BiH

0
Fena
Komedija "Državni lopov" na slavljeničkoj turneji po BiH
Foto: Studio Teatar / Isječak iz predstave

Komedija "Državni lopov" Studio Teatra iz Zenice slavi 18. rođendan i tim povodom će napraviti turnju po Bosni i Hercegovini te u 18 različitih gradova izvesti 18 predstava.

Radi se o predstavi koja je svoje premijerno izvođenje imala 2005. godine i od tada do danas je izvedena više od 400 puta na scenama širom Evrope. 

Predstave će biti odigrane u naredna tri mjeseca, a turneja započinje večeras, 22. augusta u Trebinju na sceni u Koloseum amfiteatru s početkom u 20.30 sati.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Nakon Trebinja, predstava igra u četvrtak, 24. augusta u Brezi, a nakon toga slijede gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Donji Vakuf, Gornji Vakuf, Žepče, Busovača, Odžak, Jajce, Lukavac, Fojnica, Vareš, Orašje, Ljubuški, Brčko, Kakanj, Visoko i Goražde.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica, a drugi "državni lopov" i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi. Naime, on je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Kultura na ulice 2023!: Uživajte u koncertu "Viva La Musica" i predstavi "Cosa Nostra"

Kultura na ulice 2023!: Uživajte u koncertu "Viva La Musica" i predstavi "Cosa Nostra"

Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, ali kako to obično bude, našla se "rupa u zakonu" nakon čega on bude brzo pušten na slobodu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici, saopćeno je iz Studio Teatra Zenica. 

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije