Kamerni teatar 55 podržava izgradnju koncertne dvorane na Marijin Dvoru

Radiosarajevo.ba
Kamerni teatar 55 podržava izgradnju koncertne dvorane na Marijin Dvoru
Kamerni teatar 55, sa direktorom Emirom Hadžihafizbegovićem na čelu, podržao je inicijativu Općine Centar i općinskog načelnika Nedžada Ajnadžića, da se na lokalitetu Marijin Dvora izgradi velika i moderna koncertna dvorana.

"Sarajevo je oduvijek bilo grad kulture i prepoznatljivih kulturno-umjetničkih sadržaja, i smatramo da bi jedan ovakav centar samo upotpunio i uveličao tu sliku. Kamerni teatar 55, kao jedna od najreprezentativnijih teatarskih kuća, kako u gradu, tako i u zemlji, rado podržava svaku inicijativu koja doprinosi afirmaciji umjetnosti i umjetnika u gradu Sarajevu", navodi se u saopćenju pristiglom iz Kamernog.

Inače, koncertna dvorana je ugrađena u važeći planski akt na osnovu provedenog međunarodnog konkursa, čije finansiranje je provedeno od Grada Rima i u kome su učestvovale 43 države. Koncertna dvorana planirana je na praceli ukupne površine cca 11.795 m2, kroz tri podzeme etaže maksimalne tlocrtne površine 6.300 m2.

Sredstva za igradnju dvorane, kako je navedenu u saopćenju iz Općine Centar, do ovog momenta nisu osigurana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije