"Kakva noć": Feđa Štukan promovirao knjigu u Londonu - došli Olga Kurylenko, Tarik Filipović...

9
Radiosarajevo.ba
"Kakva noć": Feđa Štukan promovirao knjigu u Londonu - došli Olga Kurylenko, Tarik Filipović...
Foto: Instagram / Feđa Štukan na promociji u Londonu

"Kakva noć", napisao je Feđa Štukan na društvenim mrežama nakon promocije svoje knjige Blank, koja je održana jučer u Londonu.

Knjigu su predstavili Centar za proučavanje Balkana, u suradnji s Odsjekom za medije, komunikacije i kulturalne studije Goldsmithsa i Institutom za kreativno i kulturno poduzetništvo.

Događaj je organiziran u prepunoj sali na Goldsmiths univerzitetu u Londonu, a o Štukanu su napisali:

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

"Štukan je međunarodno priznati bosanskohercegovački glumac (A Perfect Day; U zemlji mlijeka i meda; Kursk), producent, borac za ljudska prava, rock muzičar i pilot. On će na promociji govoriti o svojoj prošlosti obilježenoj ratom u Sarajevu, suštini, beznađu, gubitku, smrti, glumi, pisanju i pronalaženju snage za mir, pravdu i toleranciju."

Sudeći po fotografijama, promociji je prisustvovala i slavna glumica Olga Kurylenko, s kojom je Štukan glumio zajedno u filmu A Perfect Day. Bio je tu i Tarik Filipović, koji je u komentaru na Instagramu napisao kako je svjedočio Štukanovoj čaroliji u Londonu.

Promociji je prisustvovao i Haris Dubica, producent i redatelj muzičkih spotova, koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali je rođen i odrastao u Švicarskoj, a bili su tu i studenti Akademiji scenske umjetnosti Iva Šimić, Harun Ćehović...

Blank je roman o životu i smrti, politici i vjeri, mržnji i ljubavi i prva je knjiga Feđe Štukana.

Roman je nastajao sedam godina, a počinje sa snovima jednog dječaka koji je samo želio da postane pilot. Feđa Štukan je u Blanku letio, padao, preživio najmanje 10 krugova pakla prije katarze i novog početka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije