Jubilarni 25. SFF ruši sve rekorde, vaučer od 100.000 KM uručen Zemaljskom muzeju

S. H.
Jubilarni 25. SFF ruši sve rekorde, vaučer od 100.000 KM uručen Zemaljskom muzeju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jubilarni 25. SFF

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival pod sloganom "Sarajevo, mon amour", odnosno "Sarajevo, ljubavi moja" ruši sve rekorde: 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja svijeta, sa velikim brojem svjetskih i međunarodnih premijera.

Jubilarni 25. SFF održat će se od 16. do 23. augusta.

Ovogodišnji SFF će početi svjetskom premijerom bh. filma 'Sin'

Festival će biti otvoren svjetskom premijerom filma "Sin" bh. rediteljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u sklopu Open Air programa u kojem će publika moći uživati u filmovima Pedra Almodovara, Miroslava Terzića, Quentina Taranina i brojnih drugih.

Kako je naveo osnivač i direktor SFF-a Mirsad Purivatra na prijemu za medije koji je održan u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH, interes za festival veći je nego ikada.

Purivatra je istakao kako imamo 30 posto više potvrđenih gostiju nego prethodnih godina, te kako će u gradu za vrijeme trajanja festivala biti "prava fiesta".

Na prijemu je govorio i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur ističući kako su ove godine napravili regionalnu promociju festivala.

"Kada bih poželio Turističkoj zajednici najbolje poslovanje, onda bih poželio da nam sve bude kao Sarajevo Film Festival i saradnja s njima. Ne postoji mjesto u kojem smo bili i prezentovali Sarajevo, a da ljudi nisu čuli za Sarajevo Film Festival", rekao je Muzur navodeći kako su svi fascinirani kako je tako mali grad za relativno kratko vrijeme uspio dovesti velike svjetske face na crveni tepih.

Muzur je istakao i kako je ponosan što Turistička zajednica KS prvi put finansira nagrade Srce Sarajeva.

Prvi put na balkonu Vječne Vatre: DJ Solomun i njegov nastup koji ulazi u historiju

Također, dodao je kako će nakon ceremonije zatvaranja SFF-a sarajevsku publiku zabavljati i planetarno popularni DJ Solomun, baš kao što je prošle godine poklon građanima bio koncert Plavog orkestra

Online prodaja karata za SFF počinje u subotu, 3. augusta u 12 sati putem oficijelne internet stranice, dok će se ulaznice u slobodnoj prodaji naći 9. augusta u 10 sati u Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo. 

Na kraju prijema koji je organiziran u Zemaljskom muzeju Muzur je direktoru ove institucije Mirsadu Sijariću uručio vaučer u vrijednosti 100.000 KM ističući da ne zaboravljaju važnost ove institucije i patriotizam koji su pokazali njegovi zaposlenici čuvajući bh. kulturno-historijsko blago.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije