Izložbe i koncert u Historijskom muzeju BiH: Priče izbjeglica s balkanske rute

Radiosarajevo.ba
Izložbe i koncert u Historijskom muzeju BiH: Priče izbjeglica s balkanske rute
U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine danas (utorak) će se održati otvorenje izložbi "People of Sarajevo" i "The Balkan Route" u 17 sati, a nakon njih uslijedit će koncert Dubioze Kolektiv i Helem Nejse.

"People of Sarajevo" izložba je fotografkinje Imrane Kapetanović. Projekat je to koji je inspirisan projektom Humans of New York Brandona Stantona. Imran na sličan način, uz objavu jedne fotografije dnevno i kratku priču predtavlja građane i građanke Sarajeva. Ovaj put Imran nam donosi priče naših novih sugrađana.

Izložba The Balkan Route Marka Đurice prikazuje svakodnevne probleme i situacije ljudi koji se kreću "balkanskom rutom". Na izložbi ćemo moći vidjeti 44 fotografije na kojima se vidi svakodnevna borba i kršenje ljudskih prava izbjeglica i migranata.

Nakon izložbe u 18 sati počet će koncert podrške na kojem će svirati Dubioza kolektiv i Helem Nejse, a pored izložbe i koncerta tokom dana građanke i građani Bosne i Hercegovine će imati priliku da uruče novčane donacije organizaciji Pomozi.ba, koja od februara ove godine na različite načine podržava više od 1000 ljudi. Sve druge donacije mogu se direktno predati u prostorijama Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije