Banja Luka / "Sve se nekako preživi, osim smrti" na Teatar festu "Petar Kočić"

04. 06. 2018. u 14:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci, u nedjelju, 10. juna 2018. godine u okviru XXI Teatar festa "Petar Kočić“ 2018., bit će izvedena dramska predstava "Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića, a prema tekstu Ljubice Ostojić.

Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe. Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze. Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.

U predstavi "Sve se nekako preživi osim smrti" igraju: Ejla Bavčić-Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Dina Mušanović i Vedran Đekić, Balet NPS. Posebno ističemo učešće Hora "Castra“ iz Banja Luke, što govori o snazi umjetnosti kao mostu koji spaja srca duše i ljude.

Teatar fest "Petar Kočić" je festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda. Trajat će od od 4. do 11. juna.

U ponedjeljak, 11. 06. 2018. bit će upriličena dodjela nagrada i svečano zatvaranje Teatar festa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA