Izložba Seada Sulejmanovića: Snima ljepote BiH i promovira ih u Njemačkoj

Anadolija
Izložba Seada Sulejmanovića: Snima ljepote BiH i promovira ih u Njemačkoj
/ Anadolija
U Galeriji Brodac u Sarajevu u srijedu je u povodu Dana Općine Stari Grad otvorena izložba fotografija Starog Grada, autora Seada Sulejmanovića.

Sulejmanović, koji je rođen u Njemačkoj, a porijeklom je iz Srebrenice,  kazao je kako mu je želja da fotografijom promovira Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

"Pošto je naša lijepa domovina Bosna i Hercegovina zaslužila najbolju i najljepšu promociju u svijetu, tako sam se i ja odlučio da se bavim profesionalno i da promovišem BiH te fotografijom zabilježim i ponudim sve ljepote naše domovine strancima ali i Bosancima i Hercegovcima. Želja mi je da se još više zna za Bosnu i Hercegovinu u svijetu i da ubuduće imamo još više turista u našoj domovini", rekao je Sulejmanović.

Ovaj 23-godišnji fotograf istakao je kako redovno dolazi u BiH, pravi fotografije o prirodnim ljepotama svoje domovine koje je izlagao i u brojnim gradovima diljem Njemačke.

"Reakcije ljudi u toj zemlji su bile stvarno pozitivne. Čak dosta Bosanaca nije znalo kakve sve ljepote imamo u BiH, tako da su se pozitivno iznenadili kakve sve prirodne ljepote nudi naša lijepa domovina, pogotovo, Sarajevo, Bihać, Mostar, Hercegovina, i brojna druga mjesta", kazao je Sulejmanović, napominjući da će nastaviti sa pravljenjem fotografija kojima će promovirati prirodna bogatstva BiH u svijetu i dodao da na ljeto planira održati novu izložbu u našoj zemlji.

Izložba fotografija Starog Grada, na kojoj je izloženo ukupno 17 fotografija, trajat će sve do 10. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije