Izložba francuskog fotografa Frederica de La Mura u Gazi Husrev-begovom hanikahu

1
Radiosarajevo.ba
Izložba francuskog fotografa Frederica de La Mura u Gazi Husrev-begovom hanikahu
Foto: Facebook / Izložba Frederica de La Mura

U sklopu Dana frankofonije 2023. godine Francuski Institut u Bosnie i Hercegovnini organizuje otvaranje izlozbe francuskog fotografa Frédéric de La Mura.

Frederic de La Mur je veliki svjedok francuskog Ministarstva vanjskih poslova skoro 40 godina, putovao je svijetom, dokumentirajući njegove promjene, grčeve, ali i epizode oslobođenja, ujedinjenja, povratka u mir.

Autor čuvene fotografije na kojoj vidimo francuskog predsednika F. Miterana i nemačkog kancelara H. Kola kako se drže za ruke, u Verdunu, gde je samo tokom 1916. godine ubijeno ili ranjeno milion muškaraca, objavio je četiri knjige, o svakodnevnom životu u Japanu, glavnim trgovačkim lukama Evrope i međunarodnim odnosima.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Njegova posljednja knjiga, koliko zadivljujuća, toliko i sjajna, objavljena je prije nekoliko mjeseci i nosi naslov Fotograf u Quai d'Orsayju. 40 godina francuske diplomatije.

Ova izložba u galeriji u Hanikahu prati njegova dva prelaska Evrope biciklom i donosi 60 lica naše Evrope, od Baltika do Balkana. Jedinstveno putovanje  biciklom u susret mjestima naše historije, ženama i muškarcima koji su u srcu naše zajedničke sudbine.

Izložba se otvara u 12 sati sutra, 21. marta u Galeriji Hanikah, Gazi Husrev-begova Medresa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije