Izložba aktivista NVO Svjetlo: 'Šta je Bajram bez darova'

Radiosarajevo.ba
Izložba aktivista NVO Svjetlo: 'Šta je Bajram bez darova'

Nevladina organizacija altruista "Svjetlo" organizator je prodajne izložbe ručno rađenih radova mladih s umanjenim sposobnostima, polaznika "ArT LiNe" radionice, koja je upriličena u povodu Kurban-bajrama.

Prodajna izložba nazvana "Šta je Bajram bez darova" postavljena je u Super Konzumu (ulica Ložionička 16) u Sarajevu, a radovi će javnosti biti dostupni do 3. oktobra (od 10 do 21 sat).

Finansijska sredstva prikupljena od prodaje ručno rađenih radova bit će usmjerena za nagrade polaznicima, a trećinu prihoda izdvojit će za pomoć Denisu Barti, radi odlaska na liječničku terapiju u Italiji.

Iz NVO "Svjetlo" ističu da je program "ArT LiNe" radionice u ovoj godini opstao zahvaljujući vlastitom aktivizmu, razumijevanju kompanija i građanima koji su kupovali njihove radove.

Kao i svake godine, polaznici "ArT LiNE" radionice pripremili su i unikatne čestitke za Bajram, koje se također mogu kupiti na prodajnoj izložbi ili naručiti e-mailom: svjetlo@svjetlo.ba ili na telefon 033/572-870.

Polaznici "ArT LiNe" kreativne radionice na prodajnoj izložbi, između ostalog, nude ukrasne kutije od keramike, svilene marame, slike na staklu, ukrasne ramove i šolje, svijećnjake, mirisne sapune i svijeće, kutije za nakit, magnete, ogrlice, čestitke, ručno bojene figure.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije