Izabrana najbolja predstava na Festivalu srednjoškolskog teatra BiH

0
FENA
Izabrana najbolja predstava na Festivalu srednjoškolskog teatra BiH
FOTO: Mario Lončar / Festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine

Predstava DIS Pozorišta mladih Banja Luka 'Ko se boji treša još' dobila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 21. festivalu srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine, koji je protekla dva dana održan u Tomislavgradu.

Marko Ristić za ulogu ostvarenu u predstavi 'Ko se boji treša još' i Teo Sandžaktar-Bijedić za ulogu u predstavi Mostarskog teatar mladih 'Lutkina kuća' dobili su nagradu za glumačko ostvarenje festivala.

Nagrada za scensku hrabrost i odvažnost pripala je Dramskom studiju JU KSU Kakanj za predstavu 'Proces', predstava '(Ne)ćuti i trpi' Dramskog studija 'NB' Branko Radičević Derventa dobila je nagradu za kolektivnu igru i scensko tehnička rješenja, Teatar Fedra Bugojno dobitnik je nagrade za autorsko ostvarenje na sceni za predstavu 'Ne boj se nisi sam', dok je Dječije pozorište Eko-Art iz Bugojna dobilo nagradu za odabir i istraživanje aktualne teme današnjice za predstavu 'Iza ekrana'.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Dodijeljene su i tri nagrade za neprofesionalno vođene kazališne skupine, i to nagrada za odabir i istraživanje aktualne teme današnjice Srednjoj školi Kupres za predstavu 'Dođi sutra', zatim nagrada za kolektivnu igru i scensko tehnička rješenja Mješovitoj srednjoj školi Busovača za predstavu 'Lovac u žitu' i nagrada za glumačko ostvarenje festivala Ajna Krvavac za predstavu Gimnazija Bugojno 'Zamalo pa bajka - Đinokio i Pepeto'.

Na festival je sudjelovalo 11 dramskih skupina iz Kupresa, Mostara, Trebinja, Busovače, Kaknja, Banja Luke, Bugojna, Dervente i Tomislavgrada.

"Više od 180 mladih, sa svojim profesorima i mentorima, u ova dva dana posjetili su Tomislavgrad, družili se sa svojim vršnjacima i uživali u predstavama. Dramska umjetnost reafirmira i pokazuje kako su djeca koja se bave ovim hobijem komunikativnija, slobodnija i otvorenija. Sretni smo što smo još jednom bili domaćini ovako lijepom događaju i nadamo se da se vidimo i dogodine", kazala je direkotrica Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu Danijela Papić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije