'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

1
Radiosarajevo.ba
'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Predstava Jedan je Muhammad Ali

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 20. aprila sa početkom u 19.30 sati bit će  izvedena hit predstava Jedan je Muhammad Ali autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.

"Kako je pravo ime Muhammada Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju.  Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhammada Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer JEDAN JE MUHAMMAD ALI", izjavila je Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi.

Osman Lindov: Kamen temeljac za Koridor Vc položen 1997., godišnje otvaramo po 5 km, ovo nije uspjeh

Osman Lindov: Kamen temeljac za Koridor Vc položen 1997., godišnje otvaramo po 5 km, ovo nije uspjeh

Uz dramaturginju Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Rezervacija ulaznica može se obaviti na OVOM LINKU.

Radno vrijeme blagajne:

  • Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9-11.30 i 15.30-19.30 sati.
  • Ostalim radnim danima od 9 do 15 sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije