Ivana Chubbuck boravi u Sarajevu: Održat će radionicu na Akademiji scenskih umjetnosti

0
Radiosarajevo.ba
Ivana Chubbuck boravi u Sarajevu: Održat će radionicu na Akademiji scenskih umjetnosti
Radiosarajevo.ba / Ivana Chubbuck

Najveća dramska pedagoginja i autorica knjige "Power of Actor", Ivana Chubbuck boravi u Sarajevu na Akademiji scenskih umjetnosti gdje će održati master class.

Ivana Chubbuck je do sada kao glumački mentor sarađivala s brojnim glumcima i glumicama koji su nagrađeni Oskarom, upravo za uloge koje su spremali sa Ivanom kao što su Holly Bery (Monster's Ball), Charlize Theron (Monster), Brad Pitt, Jon Voight, Jared Leto..

Chubbuck tehnika se oslanja na lično iskustvo traume koje se glumačkom tehnikom pretvara u autentično umjetničko djelo.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Na radionici u Sarajevu će učestvovati master studenti i nastavnici ASU, master studenti i nastavnici Akademije umjetnosti iz Banja Luke i studenti Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba. U opservaciji kao aktivni promatrači na radionici će učestvovati glumci i glumice iz cijele regije.

Posjeta Ivane Chubbuck realizairana je kao dio naučno istraživačkog projekta "Savremene glumačke tehnike u primijenjenom teatru" koji vodi Arma Tanović Branković vanredna profesorica na ASU, viša asistentica Alma Ferović Fazlić i redovni profesor Ermin Bravo a finansiran je od strane Ministarstva za visoko obrazovanje i nauku.

Partneri projekta su SFF, Realstage Udruženje te Američka Ambasada u BIH.

Ovo je prva posjeta Ivane Chubbuck jednoj umjetničkoj akademiji i univerzitetu na Balkanu a kao gost predavač predavala je na respektabilnim školama poput Julliard škole i Univerziteta Harvard. U Sarajevu će održati i predavanje u sklopu CineLInk programa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije