"Isključimo nasilje zajedno": Predstava "Perzeide" u petak na sceni Pozorišta mladih Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
"Isključimo nasilje zajedno": Predstava "Perzeide" u petak na sceni Pozorišta mladih Sarajevo
Foto: Pozorište mladih Sarajevo / Predstava Perzeide

U petak, 24. novembra, sa početkom u 18:30 sati, u Pozorištu mladih Sarajevo biće zvanično otvorena kampanja "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja" koju provodi UN Women BiH uz podršku Švedske.

Kako poručuju organizatori, kampanja počinje izvođenjem predstave Perzeide Narodnog pozorišta Mostar, autorice Emine Kovačević i redateljice Karmen Obrdalj.

Riječ je o komadu koji teamtizira kompleksan problem patrijarhata, nasilja u porodici i nasilja nad ženama, a kompletna kampanja će se odvijati pod sloganom "Isključimo nasilje zajedno".

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Slanjem važne poruke da za nasilje #nemaizgovora, cilj je skrenuti pažnju na značaj odgovornosti šire društvene zajednice u prevenciji i borbi protiv svih oblika nasilja nad ženama i djevojčicama.

U okviru spomenute kampanje prIsutnima će se obratiti: Sara Lindegren, otpravnica poslova pri Ambasadi Švedske u BiH, Jo-Anne Bishop, predstavnica UN Women u BiH, Samra Filipović Hadžiabdić, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH, te Karmen Obrdalj, filmska i pozorišna redateljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije