Intelektualac, profesor, antifašista: U Muzeju književnosti BiH formirana zbirka 'Zdravko Grebo'

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

grebo

***

zašto brišete komentare

A zašto brišete komentare koji su kritički prema Grebi. Bio i ostao jedna od najvećih ubleha, profesor bez knjige, intelektualac bez zalaganja za ideje, ljevičar kojeg je najbolje opisao Johny Štulić: nomen est omen - Grebo! Bitanga, koja je istinski uspjeh imala samo u alkoholiziranju, tu je bio ono što jeste.

E bas

Grebo antifasista????? Retorika mu kazuje drugacije, posebno kada bi se napunio alkoholom.

cuj strucnjaka

A zašto brišete komentare koji su kritički prema Grebi. Bio i ostao jedna od najvećih ubleha, profesor bez knjige, intelektualac bez zalaganja za ideje, ljevičar kojeg je najbolje opisao Johny Štulić: nomen est omen - Grebo! Bitanga, koja je istinski uspjeh imala samo u alkoholiziranju, tu je bio ono što jeste. ka zašto brišete komentare potkrijepi svoju nebuloznu tvrdnju samo jednim primjerom, molim te... ili pripadas zelenoj inteligenciji koja se drzi maksime: ispravno je samo kako ja kazem, znam ja najbolje... cinjenica je da vas boli sto je Profesor bio antifasista i jedini imao muda aliji reci istinu o njegovoj politici i viziji BiH, nikada nije bio poltron i kleronacionalista

'68

*** daj dokaz, barem jedan

grebator je to

***

***

***

Komšija

Auuu ćšto su se FGR digli da brane svog gurua ... Čuj potkrijepi tvrdnju, čovjek (ili žena) je rekao što je imao, a vi provjerite je li ona knjiga koja se nabraja kao Grebina bibliografija njegova doktorska disefrtacija ili knjiga. A to da on nikad ništa ozbiljno nije godorio i da se nikad nije zalagao za bilo šta ozbiljno, znaju svi! Čuj frekao Aliji ... tipična FGR argumentacija ... a šta je rekao Mehi u kafani, eeee tek to je pravo ... i to poslije boce viskija ... Grebo je guru FGR, jer je ono što bi oni željeli biti - besposličar koji ima status u društvu. Obićna bitanga sa statusom intelektualca, eto to vam je grebo. KI hjebhala vas više SDA, šta god neko našpiše protiv FGR hidiota, odmah je zeleni i sl. Daj malo pokušpajte smisliti neštto drugo, ako uopšte možete misliti. ka odbrana na fgr način Šta je zeleni? Istina boli? Nije lako trpiti pametnije od sebe.

proljece '68

Auuu ćšto su se FGR digli da brane svog gurua ... Čuj potkrijepi tvrdnju, čovjek (ili žena) je rekao što je imao, a vi provjerite je li ona knjiga koja se nabraja kao Grebina bibliografija njegova doktorska disefrtacija ili knjiga. A to da on nikad ništa ozbiljno nije godorio i da se nikad nije zalagao za bilo šta ozbiljno, znaju svi! Čuj frekao Aliji ... tipična FGR argumentacija ... a šta je rekao Mehi u kafani, eeee tek to je pravo ... i to poslije boce viskija ... Grebo je guru FGR, jer je ono što bi oni željeli biti - besposličar koji ima status u društvu. Obićna bitanga sa statusom intelektualca, eto to vam je grebo. KI hjebhala vas više SDA, šta god neko našpiše protiv FGR hidiota, odmah je zeleni i sl. Daj malo pokušpajte smisliti neštto drugo, ako uopšte možete misliti. ka odbrana na fgr način studentske demonstracije 68-e, sve ce ti se samo objasniti

Profesor Teorije drzave i prava

je, prije svega, bio bosanac i hercegovac...

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

***

Slavenski jug

Knjiga Tvrtka Jakovine posvećena životu Budimira Lončara, knjiga Borisa Rašete o Josipu Brozu te " Grebo, kratka biografija " , Bore Kontića, primjeri su vrsno napisanih djela, uspješnih portreta, što više, neupitno odličnih predložaka za pisanje scenarija i sinopsisa nekih budućih igranih i dokumentarnih filmova. Zapjenjeno pljuvanje i bljuvanje po Grebi, u fekalnome stilu tabloidne kanalizacije, nije uopće nešto neočekivano! Tipična je to i odavna stara, omiljena disciplina virtualnoga cipelarenja- od strane anonimnih primjeraka iz desničarskih menažerija.

tačno

A zašto brišete komentare koji su kritički prema Grebi. Bio i ostao jedna od najvećih ubleha, profesor bez knjige, intelektualac bez zalaganja za ideje, ljevičar kojeg je najbolje opisao Johny Štulić: nomen est omen - Grebo! Bitanga, koja je istinski uspjeh imala samo u alkoholiziranju, tu je bio ono što jeste. ka zašto brišete komentare Samo budale i FGR ne znaju da su demonstracije 68 organizovali Tito i UDBA! Znači, Grebo je bio UDBAŠ, što dokazuje i činjenica da je poslije demonstracija postao šef kabineta sekretara CKSK BiH! Studirao sam pravo i znam da Grebo nema ni jednu knjigu, a to što su ga razni udbaši promovisali, ne znači da je on bio ozbiljan profesor. Ko je studirao pravo, zna kakav je bio porofesor - bio je uglavnom pijan. FGR su očito u panici, jer samo oni od Grebe prave neku veličinu, a u stvarnosti to je bio jedan sitni doušnik i šičardžija!

/ Najnovije