iMTM najavljuje: Rockschool London Edukacija

Radiosarajevo.ba
iMTM najavljuje: Rockschool London Edukacija
Foto: iMTM / Snimanje spota Tarika Tanovića

 

Institut za muziku, teatar i multimediju, organizira prezentaciju Rockschool London (RSL) edukativnog programa, koja će se održati u Klubu1 (Branilaca Sarajeva 25, Sarajevo) u subotu 10.11. u 18:00 sati.

Rockschool prezentaciju će voditi gošća iz Londona Henriette Madsen, izvršna direktorica RSL-a za međunarodni poslovni razvoj, kao i profesorica Mima Zukan, vokalni pedagog iMTM-a, inače oficijelnog predstavnika RSL-a za teritoriju Bosne i Hercegovine.

"Rockschool program je internacionalno priznat a sastoji se iz 8 nivoa muzičkog obrazovanja za oblasti: pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele, teorija muzike i moderni plesovi. Želja nam je detaljnije objasniti ovaj sjajni edukativni sistem i učiniti ga dostupnim svim muzičarima ali i pedagozima u BiH, jer je ovo jedini program i diploma na polju popularne muzike, koji su ekvivalentni klasicnoj naobrazbi”, kazala je direktorica iMTM-a Alma Ferović Fazlić i dodala da je ove godine ovaj RSL dobitnik i ”Queen’s award for best Enterprise 2018.”.

RSL diplome stečene preko iMTM-a a nakon položenih ispita pred mentorima iz UK, su akreditovane od strane Ministarstva obrazovanja UK, čime se stiču UCAS bodovi za upis u veliki broj engleskih koledža. I  Ministarsvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, dalo je saglasnost za promociju programa kroz sve osnovne i srednje škole u Kantonu Sarajevo.

U okviru prezentacije Rockschool London, čiji je alumni i svjetska muzička zvijezda Ed Sheeran, održat će se i kraći muzički program u okviru kojeg će se predstaviti učenici RSL BiH programa za vokal, klavir, gitaru i bubanj.

Specijalno ovim povodom promovirat će se i dugo najavljivani muzički spot mladog i talentovanog pjevača Tarika Tanovića za pjesmu “Live the Moment”, autora akademskog kompozitora i muzičkog producenta Adnana Mušanovića.

Tarik Tanović je rođen 2004. u Sarajevu a već sa 10 godina pjevao je u operi Ero s onoga svijeta (uloga čobanče) a potom igrao i u operi Zmaj od Bosne, u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS). Odigrao je naslovnu ulogu (Billy) u prvom mjuziklu sa djecom u glavnim ulogama Annie u NPS-u 2016. godine. Pobjednik je dječijeg festivala Lino fest 2016 kao i dobitnik nagrade za najbolji vokal iMTM-a godine. U novom filmu Never leave me, bh. rediteljice Aide Begić za jedan od songova u filmu, posudio je glas glavnom glumcu, dječaku iz Turske. Snimio je i nekoliko reklama. Na proteklom takmičenju Euro Stars na Malti, predstavljao je BiH i osvojio prvo mjesto u kategoriji pjevača od 13 godina. Tarik je polaznik iMTM Pop Rock škole pjevanja, po programu Rockschool London, koju vodi profesorica Mima Zukan

 

Spot je producirao Institut za muziku, teatar i multimediju a režiju i postprodukciju uradila je Agencija Komitet iz Sarajeva. Sniman je u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo, a kreativni tim čine i DOP gimbal operater Adnan Branković, focus puller Emir Hačimić, Naš Film (red Epic rental) i tim za rasvjetu K-light. Koreografiju je osmislila Samra Mlinar Mandić, art direktor produkcije je Aleksandra Korizma a oficijelni fotograf Alen Hadžić Morris. Uz polaznike iMTM Pop Rock škole pjevanja koji se pojavljuju u spotu, među glavnim akterima su i plesačica Amila Snagić, skejter Sulejman Hrgić, brejker Sanin Mujkić, plesač Nur Pilav kao i Dj i muzički producent Benjamin Rifatbegović - Saphi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije