I večeras pratimo Sarajevo Film Festival: Ermin Bravo glavna zvijezda crvenog tepiha

2
Radiosarajevo.ba
I večeras pratimo Sarajevo Film Festival: Ermin Bravo glavna zvijezda crvenog tepiha
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Još jedna noć na Sarajevo Film Festivalu

Još jedna noć 29. Sarajevo Film Festivala je pred nama gdje se nastavio defile poznatih ličnosti na crvenom tepihu ispred Narodnog Pozorišta Sarajevo.

Osim u filmovima uživamo i u modnim odabirima domaćih, regionalnih i svjetskih zvijezda.

Među najvećim zvijezdama je glumac Ermin Bravo koji se prošetao crvenim tepihom.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

U 20:45 sati u BKC na programu je film Andreja Korovljeva Hotel Pula. Ekipa filma publici će se pokloniti prije početka filma. 

Radnja je smještena u 1995. godinu dok u Bosni i Hercegovini još uvijek bjesni rat, a ljudi napuštaju svoje domove. Pula je bila jedan od gradova u koji su izbjeglice mogle naći utočište. Kako je u tom trenutku Pula bila demilitarizirana ostali su mnogi napušteni vojni objekti koji su bili u očajnom stanju gdje su smjestili izbjeglice dok se nije donijela odluka da se premjeste u hotele.

Laura Lungarotti i Maja Čengić Miralem blistale na crvenom tepihu, evo ko je zaslužan za kreacije

Laura Lungarotti i Maja Čengić Miralem blistale na crvenom tepihu, evo ko je zaslužan za kreacije

Ta dva svijeta spajaju se u jednoj utopijskoj nemogućoj ljubavnoj priči punoj prepreka kada se Mahir (Ermin Bravo) i Una (Nika Grbelja) zbližavaju. Oni dolaze iz različitog okruženja, a tu je i značajna generacijska razlika. Nema kadrova rata, ali on je taj koji pritišće cijelu atmosferu i duh je tog vremena koji visi nad svim ljudima pa je "Hotel Pula" ljubavni film u ratnom ozračju.

Film obiluje emotivnim scenama i kako režiser filma kaže, uvlači gledaoce potpuno u taj svijet. Imao je premijeru ove godine na Pula Film fesTivalu, pred 6.000 gledaoca, koji su uz ovacije dočekali kraj filma, a Korovljev u vrlo iskrenom razgovoru za Fenu kaže da su mu se tada "noge odsjekle". Bio mu je to veliki test, a sada s nestrpljenjem čeka večerašnju premijeru u Sarajevu.

Na sarajevskom crvenom tepihu blistali su još i Mona Muratović, Almir Kurt, Miki Trifunov, Adnan Hasković, Maja Izetbegović. 

Važna informacija sa SFF: Ovo je raspored projekcija filmova, došlo je do promjena

Važna informacija sa SFF: Ovo je raspored projekcija filmova, došlo je do promjena

U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras u 21.30 sati bit će održana svečana ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva 29. Sarajevo Film Festivala. Ceremonija će na Crvenom tepihu početi u 21:00 sat, a dodjela nagrada Srce Sarajeva u 21:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Za nagrade Srce Sarajeva u Takmičarskim programima 29. Sarajevo Film Festivala ukupno se takmiči 49 filmova, a upriličene su i dvije gala te jedna specijalna projekcija.

Večeras u 20:30 sati u KSC Skenderija će biti prikazan film Klub Zero Jessice Hausner, ovogodišnje gošće programa Posvećeno. Hausner će se publici predstaviti prije početka projekcije filma u Ljetnom kinu Coca-Cola. Istaknuta rediteljica je bila gošća 23. Sarajevo Film Festivala (2017.), kada je otvorila je 11. izdanje programa Talents Sarajevo. 

Film prati učiteljicu koja se pridružuje osoblju međunarodne internatske škole kako bi predavala predmet 'Svjesno jedenje'. Ona uči da je manje jedenja zdravo. Ostali učitelji sporo primjećuju šta se događa, a kada smeteni roditelji počnu shvaćati, Klub Zero postaje stvarnost. među producentima ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva, u okviru zajedničkog projekta s TRT-om i Doha Film Institutom.

Još jedna noć Sarajevo Film Festivala: Tanja Ribič i Branko Đurić blistali na crvenom tepihu

Još jedna noć Sarajevo Film Festivala: Tanja Ribič i Branko Đurić blistali na crvenom tepihu

U Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, na programu je u 21:30 sati SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA Gorana Kulenovića, a isti film je na programu Bingo Ljetnog kina Tuzla u 20:30 sati.

Projekcije filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala bit će održane i u subotu, 19. augusta.

Podsjetimo, organizatori su obavijestili publiku da se projekcije iz otvorenih kina premještaju u zatvorena kina. Termin projekcije ostaje isti.

• Ljetno kino Coca-Cola se premješta u KSC Skenderija;
• Ljetno kino Stari Grad se premješta u BKC;
• UniCredit Summer Screen se premješta u Pozorište mladih;
• Ljetno kino Novo Sarajevo se premješta u Dječiju kuću Novo Sarajevo;
• Ljetno kino Centar "Safet Zajko se premješta u Kino Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije