U Umjetničkoj galeriji "Kristian Kreković" večeras izložba skulptura

0
Radiosarajevo.ba
U Umjetničkoj galeriji "Kristian Kreković" večeras izložba skulptura
HKD Napredak / Skulpture

HKD Napredak glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan u Tuzli upriličit će večeras u Umjetničkoj galeriji "Kristian Kreković" izložbu skulptura mlade akademske kiparice Kristine Livančić.

Kristina Livančić je rođena 18. maja 1989. u Travniku, a danas živi i radi u Vitezu. Godine 2017. završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, a proglašena je i najboljim kiparom u akademskoj 2016./2017. godini.

Tokom i nakon studija sudjelovala je na raznim međunarodnim likovnim kolonijama i izložbama (kiparskim, slikarskim i keramičarskim).

Iza sebe ima niz samostalnih i skupnih projekata realiziranih širom Bosne i Hercegovine. Kroz svoj rad i djelovanje posebno se posvetila radu s mladima u Vitezu, kako u školi, tako i kroz brojne radionice za djecu te za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju.

Volontira u nekoliko humanitarnih udruženja te je organizirala niz humanitarnih izložbi i likovnih kolonija. Početkom marta ove godine osvojila je treću nagradu na konkursu UNDP-a pod nazivom "Inovacijski izazov za najbolji predmet".

Izložba u Tuzli bit će njena druga samostalna izložba, saopćeno je iz HKD Napredak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije