Gostovanje predstave "Brašno u venama" u Općini Novi Grad

Radiosarajevo.ba
Gostovanje predstave "Brašno u venama" u Općini Novi Grad
Foto: MESS / Gostovanje predstave "Brašno u venama" u Općini Novi Grad
Predstava reditelja Borisa Liješevića "Brašno u venama" u četvrtak, 13. decembra, gostuje u Općini Novi Grad, Sarajevo.

Predstava će igrati u Multimedijalnoj Sali Općine Novi Grad, sa početkom u 19 sati.

Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS i Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a.

Predstava prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro dvadeset godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još uvijek traje.

„….Sve je trebalo da bude uobičajena porodična večera: djed i baka, sin, snaha i unuk, neprilagođeni tinejdžer - gotovo svakodnevna situacija. No iznenada, nakon što je prije dvadeset godina otišao iz roditeljskog doma ne javivši se nikome, na večeri se pojavljuje on; odmetnuti sin Igor, ratni izvještavač, voljeni sin, brat i dotad nepoznati stric...”

Uloge u predstavi ostvaruju: Kaća Dorić, Miki Trifunov, Admir Glamočak, Izudin Bajrović, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Važna napomena jeste da je ulaz na predstavu, za sve gledatelje i gledateljice koji 13. decembra dođu u Općinu Novi Grad, besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije