Gorski divovi: Igra od stotinu glasova jednog čovjeka

Vesna Andree Zaimović
Gorski divovi: Igra od stotinu glasova jednog čovjeka
Roberto Latini, osnivač trupe Fortebraccio Teatro iz Italije, na 56. MESS-u, na pozornici Sarajevskog ratnog teatra, podario nam je osoben prikaz Gorskih divova.

Riječ je o tekstu nobelovca Luigija Pirandella, koji je ostao nezavršen uslijed autorove smrti, a prvi put izvedeno posthumno. 

Roberto Latini, višestruko nagrađivani teatarski autor i performer impresionirao nas je punoćom izvedbe ove monodrame. Njegov talenat i usavršene glumačke vještine čine čvrstu osnovu ove predstavu jednog čovjeka.

 Osim Latinija, ono što ove Gorske Divove čini uistinu golemim je zvučno i muzičko savršenstvo koje je rezultat suradnje sa kompozitorom Gianlucom Misitijem. Tako smo imali priliku slušati "stotinu glasova" jednog izvođača, kojima je interpretirao Pirandellovu poeziju uvodeći nas u nadrealno. 

Tome su doprinijele vrhunske postavke svjetla i scene, stvarajući tako kontekst u kojem je Latinijevo umjetničko biće pokazalo najbolje od sebe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije